Institut za poljoprivredu i turizam

Ratarski proizvodi → Ječam

Ječam

Ječam iz vlastite proizvodnje.

0,33 €/kg
Dostupnost: stalno dostupno

Količina:

- +

Dodaj u košaricu
Buy
Gospodarstvo

Institut za poljoprivredu i turizam

Institut za poljoprivredu i turizam jedna je od krovnih organizacija na području Istarske županije koje se bave znanstvenom djelatnošću na području poljoprivrede i turizma. Institut je podijeljen u nekoliko zavoda prema djelatnostima i to:

Zavod za poljoprivredu i prehranu
Zavod za poljoprivredu i prehranu obavlja trajnu znanstveno-istraživačku djelatnost i stručni rad na području biotehničkih znanosti. Najveći broj istraživanja iz oblasti je vinogradarstva, vinarstva, maslinarstva, maslinovog ulja, povrćarstva i ekologije. Osnova rada su pokusni nasadi vinove loze, maslina i smokava, minivinifikacija i laboratoriji. U sklopu Zavoda djeluju četiri laboratorija: Vinarski, Prehrambeno-biotehnološki, Pedološki i Genetički. Svi laboratoriji služe kao važna podrška realizaciji znanstvenih projekata, ali se bave i intenzivnom komercijalnom djelatnošću kroz pružanje svojih usluga analize vina, mošta, maslinovog ulja, tla, biljnog materijala i dr.

Zavod za ekonomiku i razvoj poljoprivrede
Zavod za ekonomiku i razvoj poljoprivrede obavlja trajnu znanstveno-istraživačku djelatnost i stručni rad iz područja ekonomike i organizacije poljoprivrede i poljoprivredno prehrambenog sustava, planiranja i zaštite prostora te ruralnog razvoja.

Zavod za turizam
Djelatnost Zavoda za turizam na Institutu za poljoprivredu i turizam obuhvaća znanstveni, nastavni i stručni rad iz područja društvenih znanosti, polja ekonomije. Misija Zavoda za turizam je znanstvenoistraživački rad na području turizma i to primarno turizma na ruralnom prostoru, te selektivnih vidova turizma uz primjenu rezultata znanstvenih istraživanja u praksi. U svojim istraživanjima obuhvaća problematiku valorizacije turističkih resursa na ruralnom području Istre i njihovo uključivanje u ruralni turistički proizvod. Kako su turizam i poljoprivreda u formiranju turističkog proizvoda komplementarne bitno je naglasiti da istraživanja Zavoda za turizam Instituta, na izvrstan način povezuju istraživanja svih zavoda u jednu kvalitetnu znanstveno istraživačku cjelinu.


Saznajte više...

Ostali proizvodi s gospodarstva

 • Ekstra djevičansko maslinovo ulje - rinfuza

  18,00 €/lit
  Naruči
 • Ječam

  0,33 €/kg
  Naruči
 • Ekstra djevičansko maslinovo ulje - u boci

  19,00 €/lit
  Naruči
 • Poklon paket desertno Rose vino i rakija komovica

  25,00 €/kom
  Naruči
 • Poklon paket začinsko ulje i butelja vina

  20,00 €/kom
  Naruči
 • Desertno rose vino i rakija komovica u kutiji za butelje

  20,00 €/kom
  Naruči
 • Poklon paket pjenušac

  15,00 €/kom
  Naruči
 • Poklon paket butelja bijelog vina

  10,00 €/kom
  Naruči
 • Začinsko ulje s okusom i mirisom češnjaka

  9,00 €/kom
  Naruči
 • Začinsko ulje s okusom i mirisom ljute paprike

  9,00 €/kom
  Naruči