Kalendar događanja

IZABERI LOKALNO NA DOMAĆOJ WEB TRŽNICI


Domaća web tržnica je pokrenula kampanju pod zajedničkim nazivom  "Izaberi lokalno" koja objedinjuje niz promotivnih aktivnosti u okviru kojih će se kontinuirano predstavljati poljoprivredni proizvođači i proizvodi sa područja Istre. 

„Izaberi lokalno“ uključuje veći broj događanja koja će se organizirati tijekom cijele godine sa zajedničkim ciljem unaprjeđenja marketinga poljoprivrednih gospodarstava i promoviranja lokalno proizvedenih poljoprivrednih proizvoda. Kampanjom "Izaberi lokalno" se poljoprivrednim proizvođačima s područja Istre nudi  mogućnost besplatne promocije njihovog gospodarstva i  proizvoda u sezonama berbe. Time se ujedno  želi i educirati potrošače i potaknuti ih na konzumaciju svježih, lokalno proizvedenih poljoprivrednih namirnica, na mogućnost posjeta poljoprivrednim gospodarstvima i upoznavanje sa tehnološkim procesom dobivanja pojedinog poljoprivrednog proizvoda.   

Akcija "Izaberi lokalno" imati će tijekom godine pregršt tematskih aktivnosti od kojih su već provedeni „Tjedan trešanja“, „Tjedan meda“ i „Tjedan aromatičnog bilja“. Poljoprivredni proizvođači uključeni u ovakve aktivnosti su zadovoljni ovakvim oblikom promidžbe tako da će se tijekom ove godine još organizirati "Rujan - mjesec zimnice", „Tjedan sira“, „Tjedan smokava“, „Tjedan mladog vina“, „Tjedan maslinova ulja“, „Tjedan rakija“  i drugo.

Tijekom ovih događanja svi zainteresirani moći će posjetiti gospodarstva koja su se uključila u akciju, degustirati proizvode, sudjelovati u raznim aktivnostima na gospodarstvu i kupiti proizvode po promotivnim cijenama. Kroz osobni posjet posjetitelji upoznaju domaćine, način proizvodnje i dožive ugođaj života na selu.

Osim navedenih događanja koji imaju za cilj privući posjetitelje i kupce na poljoprivredna gospodarstva, "Izaberi lokalno" uključuje i predstavljanje lokalnih poljoprivrednika  u istarskim gradovima. Na taj način proizvođači svoje proizvode približavaju kupcima, a kroz neposrednu komunikaciju vrši se upoznavanje i izgradnja povjerenja koja je preduvjet njihove dugoročne suradnje. Prvo takvo predstavljanje provedeno je 24. 08. 2015. na tržnici Šijana u Puli  sa intencijom da ono postane tradicionalno: svakog ponedjeljka i petka od 18,00 - 20,00 sati ljeti, odnosno od 16,00 - 18,00 sati zimi. Po istom principu vršiti će se i predstavljanje poljoprivrednih proizvođača sa "Domaće web tržnice" i u gradovima Poreču, Pazinu i Buzetu. 

Budući da će se ovakve aktivnosti u sklopu „Izaberi lokalno“ provoditi kontinuirano, pozivamo i druge proizvođače poljoprivrednih proizvoda sa područja Istre da putem ove aplikacije predstave svoje gospodarstvo i vlastite proizvode te da i oni budu domaćini u sklopu budućih događanja „Izaberi lokalno“.

Sva događanja u sklopu akcije „Izaberi lokalno“ mogu se pratiti na web stranici Domaće web tržnice www.trznica-trg.eu i na facebook stranici „Domaća web tržnica“.

Info:

Institut za poljoprivredu i turizam (Ana Čehić)
info@trznica-trg.eu
Gsm: 0919141269
Tel: +385 40 830 8