Kalendar događanja

Održana Godišnja Skupština Udruge IWT


Jučer, 19.12.2017. u 18:00 sati u Poreču je održana Skupština Udruge Istarska web tržnica koja okuplja poljoprivrednike s područja Istre. Djelovanje Udruge prvenstveno je usmjereno na promociju istarskih poljoprivrednih proizvoda, podizanje svijesti javnosti o potrebi konzumacije kvalitetnih, svježih lokalno proizvedenih prehrambenih namirnica, kao i iznalaženje novih mogućnosti za izravnu prodaju poljoprivrednih proizvoda koja i za proizvođača i za kupca predstavlja najbolji način razmjene.

Skupštini je prisustvovalo 12 članova Udruge. Skupština je odrađena po uobičajenom dnevnom redu: izvješće o provedenim aktivnostima i financijsko izvješće za 2017., te prijedlog aktivnosti i financijski plan za 2018.

Kao zanimljiv dio Skupštine ističe se prezentacija primjera dobre prakse koji se provodi u Nizozemskoj, a riječ je o organiziranoj dostavi košarica poljoprivrednih proizvoda kupcima.

Po uzoru na iznesen primjer i Udruga Istarska web tržnica želi pokrenuti i razraditi sličan model kojim bi se lokalni poljoprivredni proizvodi dostavljali potrošačima.

Svakako, o daljnjem razvoju ove ideje javnost će pravovremeno biti obaviještena.

Info:

Udruga IWT ()