OPG VOŠTEN

EKSTRA DJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE
"U središnjoj istri na crvenoj zemlji uz mirise morske vode Obitelj Vošten već generacijama s ljubavlju uzgaja masline te proizvodi ekstra djevičansko maslinovo ulje visoke kvalitete.

Stoljetni rast maslina, ručna berba, prirodna obrada te hladno prešano maslinovo ulje i uvrštenje u svijetski vodič "Flos Olei" već nekoliko godina uzastopce te brojne nagrade i priznanja rezultat su naših napora.
-Ekstra djevičansko maslinovo ulje, intezivno zlatno- žute boje blagih zelenkastih nijansi, jakog aromatičnog okusa i mirisa, delicija je uz svako vaše jelo.
Posjetite naše gospodarstvo i osjetite onaj autohtoni i davno zaboravljeni sklad čovjeka i prirode te doživite našu zemlju i ponesite njenu kap za uspomenu."

Obiteljsko gospodarstvo ˝Vošten˝ osnovao je 1985. godine Mario Vošten. Cestom maslinovog ulja u Svetom Lovreču stiže se na agroturističko gospodarstvo, OPG Vošten. U sklopu gospodarstvu uređena je i kušaonica maslinovog ulja i vina.

U proizvodnji maslinovih ulja danas sve su više trendovi monosortna maslinova ulja. Masline prerađujemo u roku od 12 sati, hladnim postupkom i zato su naša ulja visoke kakvoće dobiveno izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupkom. Pritom posebnu pažnju posvećujemo karakteristikama ulja od pojedinih sorti. Ovakvo dobiveno ulje odlikuje se udjelom SMK od 0,03-0,1 % te je bogato nutritivno vrijednim elementima.
Dobro je znati da blaga ulja, izražene voćnosti bolje pristaju uz ribu, a pikantnija i gorća ulja bolje pristaju uz jača jela kao što su meso, radić i rukolu

Proizvodi s gospodarstva

 • Ekstra djevičansko maslinovo ulje - BUŽA

  17,25 €/lit
  Saznajte više
 • Konzervirane masline na domaći način

  4,65 €/kom
  Saznajte više
 • Ekstra djevičansko maslinovo ulje - PREMIUM

  15,93 €/lit
  Saznajte više