OPG Koraca

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo KORACA nalazi se u središnjoj Istri, u Motovunskim Novakima. Na 425 m nadmorske visine, na jednom od najviših položaja u Istri na kojima se uzgajaju tradicionalne mediteranske kulture - vinova loza i maslina. Na toj je poziciji klima mediteranska i kontinentalna. Tijekom godine veliki je broj sunčanih dana, a konstantno miješanje vjetrova s mora i kontinenta te još uvijek netaknut prirodan ambijent izvan industrijskih i prometnih zagađenja, omogućava integriranu poljoprivrednu proizvodnju.

U skladu s time na obiteljskom gospodarstvu sustavno razvijamo rakije i likere koji su poznati pod brendom The spirit of wine. Dobivaju se na tradicionalan način. Izvorni su i autentični. Svim rakijama i likerima koje proizvodimo baza je komovica. U komovicu se kasnije dodaju različite samonikle aromatske ili začinske biljke, med, voće, ovisno o kojoj vrsti likera se radi.

U ponudi tako imamo 20-ak različitih etiketa. Od tradicionalne rakije komovice, rude, istarska biska, medica... Vinski likeri: liker od terana, liker od malvazije, rosee liker... Voćni likeri: liker od borovnice, jabuke, smokve, višnje, bazge... Travaricu oplemenjenu sa 15 trava i medom, liker od masline, liker od lješnjaka, medicu sa chillijem...

Jedini smo na hrvatskom tržištu proizvođači viskija i ruma. Rum je 2017.godine osvojio zlatnu medalju na Vinistri – prestižnom regionalnom sajmu vinske i vinarske opreme.

Svaki liker priča svoju zanimljivu priču, a iz ljubavi prema tradiciji i prirodi kreiramo kvalitetne i autohtone istarske proizvode.
U skladu s time, svoju smo ponudu proširili na domaće marmelade, aromatizirani ocat i maslinovo ulje, razne mješavine mediteranskih začina, prirodnu kozmetiku...

Od svih naših proizvoda kreiramo originalne, personalizirane i jedinstvene poklon pakete.
Održavamo i degustacije za pojedince ili grupe, po najavi. Svi naši proizvodi mogu se kod nas degustirati i kupiti.

Proizvodi s gospodarstva