Opg Komić

Bavimo se proizvodnjom ljekovitog bilja, maslinovog ulja, meda i sakupljanjem samoniklog bilja te proizvodnjom proizvoda za kozmetičku i prehrambenu namjenu. Sve svoje nasade (masline, lavandu, ružmarin, kadulju i smilje) tretiramo ekološkim sredstvima.

2013. godine upisani smo u Upisnik subjekata u ekološkoj proizvodnji za uzgoj i preradu bilja do konačnog proizvoda. Svoj koncept proizvodnje baziramo na tradicionalnoj upotrebi bilja istarskog poluotoka s naglaskom na znanstveni pristup i pravilnu upotrebu resursa.

Edukacijom i praktičnim radionicama djelujemo na svijest ljudi o kvalitetnijem izboru i upotrebi proizvoda za prehranu i kozmetiku naglašavajući nutritivna i ljekovita svojstva.
Posebno naglašavamo edukacijski dio kod mlađe populacije koji se odvija na razini osnovnih škola, tako da smo u zadnje četiri godine putem projekta „Samoniklo bilje u prehrani – znanost i tradicija“ educirali i praktičnim radionicama ukazali na vrijednost upotrebe samoniklog bilja kroz povijest našeg kraja i naglasili znanstvenu dimenziju pravilne konzumacije, prepoznavanja i potencijalnih opasnosti neadekvatnog pristupa temi.


Zajednička događanja

Tjedan aromatičnog bilja,  06.07.2015 - 12.07.2015
Naše gospodarstvo možete posjetiti tokom tjedna u ponedjeljak i utorak (06. i 07.07.2015.) od 16 do 20 sati! U tom terminu pokazati ćemo vam cijeli postupak destilacije lavande i predstaviti naše ostale proizvode od aromatičnog bilja!

Proizvodi s gospodarstva